Fiumicino ve Ciampino havalimanları Avrupa’da ilk oldu

Roma Fiumicino ve Ciampino havalimanları Avrupa’da ilk defa Havalimanı Karbon Akreditasyonu Seviye 4’e yükselme başarısı gösterdi.

Fiumicino ve Ciampino havalimanları Avrupa’da ilk oldu

Salgın boyunca almış olduğu hijyen önlemleri, Kovid-19’a karşı geliştirdiği robotik ısı ölçen kaskalar, ısı ölçen teknolojik makinalar, detaylı hızlı test merkezleri gibi bir çok alanda ödül alan Fiumicino Havalimanı, ‘Havalimanı Karbon Akreditasyonu’ Seviye 4’e yükseldi.

Havalimanı, 2020 yılında üçüncü kez Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından en iyi havalimanı seçilmişti.

Fiumicino Havalimanı, 2011 yılından ilk Havalimanı Karbon Akreditasyonu sertifikasını aldıktan sonra kontrolü altındaki karbon emisyonlarını sürekli olarak düşürdü. Ve tüm paydaşlarını içeren karbon nötr olma yolunda daha geniş çaplı azaltmalara öncülük etti. Roma Fiumicino Havalimanı, 2013’ten beri karbon nötr bir havalimanı olarak hizmet vermekte.

Havalimanı Karbon Akreditasyonu sertifikası Seviye 4’e gelmek için, karbondioksit (CO2) emisyonlarını küresel iklim hedefleri doğrultusunda azaltmaları gerekir. Havalimanı sahasında aktif olan diğer etkileri ve artık emisyonlarını güvenilir karbon kredileri ile telafi ederler.

Dünyadaki yalnızca iki havalimanı bu karbon yönetimi performansına şu ana kadar ulaşabilmiştir: ABD’de Dallas Fort Worth Havalimanı ve Hindistan Delhi Indira Gandhi Havalimanı Seviye 4 “Dönüşüm” e ulaşmıştır.

Roma havalimanları, Paris Anlaşması’nın hedeflerine ulaşma yolunda ilerlemelerini hızlandırmak ve Seviye 4’e ulaşmak için kendi CO2 emisyonlarının tamamını ortadan kaldırmak ve böylece 2030 yılına kadar net sıfır CO2 emisyonu elde etmek için bir plan hazırladı. Bu iddialı hedef, elde edildiğinde, havalimanlarını küresel iklim tarafsızlık hedeflerine ulaşmış olacak.

(Haber Aero)

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER