Çevre dostu proje onaylandı

Samsun'da Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Ülkeme Enerji Katıyorum' projesi kapsamında biyogaz üretimi çalışması, İç İşleri Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Çevre dostu proje onaylandı

Samsun'un Çarşamba ilçesinin Karabahçe Mahallesi’nde bakanlık tarafından desteklenecek çalışma ile kurulacak tesiste üretilecek biyogaz (Atıklardan Enerji Üretimi) ile soğuk havalarda seralar ısıtılacak. Çalışmayla ilgili açıklama yapan Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, öncelikle çok mutlu olduklarını belirtti. Akman, “İlçemiz Karabahçe Mahallesi Güzelleştirme Kalkındırma ve Dayanışma Derneği adına aynı köyde ‘Ülkeme Enerji Katıyorum’ adlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, bakanlık tarafından kabul edilmiştir. Sağlanacak bütçe ile tesis kurulacak” dedi.

ORTAK PROJE

Yerinde tespitlerden sonra biyogaz enerjisi elde ederek, bu enerji ile yapılacak seranın ısıtılması projesini düşündüklerini söyleyen Akman, “Bu proje hazırlığının her aşamasında dernek başkanı Mustafa Çakır, dernek yönetim kurulu üyesi ve projenin teknik kısmını yürüten Murat Mönün ile istişare halinde olduk. Kendilerine teşekkür ederim. Projenin kabul edilmesinden dolayı çok mutlu oldum, kişisel emeğim de yoğun olmuştur. Niyetlerimiz diğer projelere inşallah. İlçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2019, 11:31

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER