Çevre dostu hibrit ro-ro gemisinde en son teknoloji kullanılıyor

Çin Nanjing Jinling tersanesinde Finnlines şirketi için inşa edilen üç çevre dostu hibrit ro-ro gemisi, en düşük CO2 emisyonlarını sağlamak için mevcut en son teknolojiyi kullanacak.

Çevre dostu hibrit ro-ro gemisinde en son teknoloji kullanılıyor

Limanda sıfır emisyon operasyonlarını mümkün kılan lityum iyon akü sistemlerine ek olarak, gövde direncini azaltmak için verimli motorlar, emisyon azaltma sistemleri gibi yenilikçi sistemler ile donatılacaklar. 

Gemilerin her biri 17.400 DWT kapasite ile 237 metre uzunluğunda olacak. Yeni gemiler, Finnlines'ın 5.800 metre şeritlik araba güvertesi ve açık güvertede yaklaşık 300 TEU'luk alan ile donatılmış eski gemilerine göre kargo kapasitesinde yüzde 38'lik bir artışı sağlayacağı belirtiliyor. Ayrıca, her tür ro-ro kargosunu barındıracak esneklikte tasarlandılar.

İlk gemi için çelik kesimi Haziran ayında gerçekleşti, ardından ikinci gemi için iki hafta önce Çin'de çelik kesimi yapıldı. Yeni hibrit ro-ro gemileri Finneco I, Finneco II ve Finneco III olarak adlandırılacak ve Finnlines'a göre çevreci yenilikler ile donatılıyorlar.

Toplam yatırımın 500 milyon Euro

İlk ro-ro gemisinin 2021'de, diğer ikisinin de 2022'de faaliyete geçmesi bekleniyor.

Finnlines ayrıca çevre dostu teknolojideki en son gelişmeleri de içerecek iki Superstar yolcu feribotu siparişi verdi. Beş yeni gemi dahil olmak üzere şirketin yeşil teknolojiye yaptığı toplam yatırımın 500 milyon Euro olduğu belirtiliyor.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER