49 havalimanı çevreciliğini tescilledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen 49 havalimanına Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi verildi.

49 havalimanı çevreciliğini tescilledi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından israfın önlenmesi ve doğal kaynakların verimli kullanılması amacıyla başlatılan ve sonrasında mevzuat haline getirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında DHMİ tarafından işletilen tüm havalimanları Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi aldı.

DHMİ, havalimanlarında oluşan atıkların yönetimi konusunda da çevre dostu ve sürdürülebilir havalimanı işletmeciliği ilkesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Kurulan altyapı ve yapılan diğer çalışmalarla havalimanlarındaki tüm atıklar kaynağında ayrıştırılarak uygun şartlarda depolanıyor ve imha tesisleri ile belediyelerin düzenli depolama alanlarına ulaştırılıyor.

Geri dönüştürülebilir atıklar ise geri kazanıma gönderilerek ekonomiye katkı sağlanıyor, doğal kaynak tüketimi azaltılıyor.

Çevreye verdiği önem ile ulusal ve uluslararası yükümlü olduğu tüm mevzuat şartlarını hassasiyetle yerine getiren DHMİ yürüttüğü Karbonsuz Havalimanı Projesi ile de tüm çevre boyutlarını kontrol altında tutuyor.

Konuya ilişkin olarak DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin tarafından yapılan açıklamada, “T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından israfın önlenmesi ve doğal kaynakların verimli kullanılması amacıyla başlatılan proje kapsamında 49 havalimanımıza Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi verildi. Havalimanlarımızdaki tüm atıklar kaynağında ayrıştırılarak uygun şartlarda depolanıyor ve bertarafa gönderiliyor. Geri dönüştürülebilir atıklar ise geri kazanıma gönderilerek ekonomiye katkı sağlanıyor, israfın önüne geçiliyor. DHMİ Çalışıyor, Türkiye Uçuyor!” denildi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER