Türkiye Corona Virüs sayısını Bakan Fahrettin Koca açıkladı!

Çin'in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan yeni tip koronovirüs salgını Türkiye'de de hızla ilerlemeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Türkiye'deki ölüm ve vaka sayısına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Türkiye Corona Virüs sayısını Bakan Fahrettin Koca açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 44 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının ise 1872'ye yükseldiğini duyurdu.

Son 24 saatte 3 bin 952 test yapıldığını ve 343 yeni tanı konduğunu belirten Bakan Koca, 7 hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Son rakamlarla birlikte Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 44'e, toplam vaka sayısı ise 1872'ye yükselmiş oldu.

"Biri koah hastası, altısı ileri yaşta"
Bakan Koca ayrıca, hayatını kaybedenlerden birinin KOAH hastası olduğunu, altısının ise ileri yaşta olduğunu ifade etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Kaç kişi? 195 ülkede her gün bu soruluyor. Kayıplar versek de Türkiye için geç değil. Tedbir, artışın önünü kesebilir. SON 24 SAATTE toplam 3.952 test yapıldı. 343 yeni tanı var. 7 hastamızı kaybettik. Biri KOAH hastasıydı. Altısı ileri yaştaydı. Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz.' ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 01:51

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER