Ticari araçlara kış lastiği zorunluluğu sona erdi

1 Nisan itibariyle yaz lastiklerine geçiş başladı.

Ticari araçlara kış lastiği zorunluluğu sona erdi

Ticari araçlar (ticari taksi, minibüs, dolmuş, otobüs, kamyon, kamyonet gibi) için zorunlu olan kış lastiği her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında araçlara takılıyor. Bahar aylarına girmemiz ile birlikte ısınan havalar ticari araç  sürücülerinde kafasında soru işareti bırakıyor. Havaların bir sıcak  bir soğuk  hatta beklenmedik bir anda kar yağışına dönüşmesi sürücülerde kafa karışıklılığı'na neden olmaya başladı. 1 Nisan itibariyle zorunluluk kalktı.

KIŞ LASTİKLERİ 7 DERECENİN ALTINDAKİ SOĞUKLUKTA GÜVEN SAĞLIYOR    

Bilinenin aksine kış lastiklerindeki lastik dişleri ani bir fren esnasında oluşumunuda'ki hamurun etkisi ile yaz lastiğine göre fren mesafesinde neredeyse 15 metre gibi büyük bir farkla daha sonra duruyor.

LASTİK HAVALARINA DİKKAT EDİN

Lastik havaları aracın yol tutuşu, yakıt sarfiyatı ve lastiğin yıpranmasını etkileyen en önemli faktör olarak karşımıza çıkıyor. Aracınızın lastik boyutlarına göre hava basılması gerekiyor. Genellikle kapı içleri, torpido gözünün içinde ya da aracın kullanma kılavuzunda lastiklere hangi değerde hava basılması gerektiği yazıyor. Bu bölümlerde hava basma değerini bulamadıysanız en yakın lastik değişim merkezlerinde baktırın.
 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER