TBMM, Türkiye Çevre Ajansı kurulması teklifini kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, "Türkiye Çevre Ajansı'nın Kurulması" teklifini kabul etti.

TBMM, Türkiye Çevre Ajansı kurulması teklifini kabul etti

"Türkiye Çevre Ajansı'nın Kurulması" ve "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasa haline getirildi.

Kanunla birlikte yeşil alanların korunmasında, geliştirilmesine ve iyileştirilmesine katkı sağlamak, çevre kirliliğinin önüne geçmek, sıfır atık ve döngüsel ekonomi yaklaşımı doğrultusunda kaynak verimliliğini yükseltmek ve ulusal ölçekte depozito yönetim sistemi kurmak, izlemek, denetlemek ve işletmek faaliyetlerine ilişkin olarak Türkiye Çevre Ajansı'nın kurulması için adım atılacak.

SIFIR ATIK YAYGIN HALE GETİRİLECEK

Sıfır atığın yaygın hale getirilmesi elektrikli ve motorsuz araçların yaygınlaştırılması ile plastik içerik ile üretilmiş ambalajların azaltılması ilkeleri, çevrenin korunup daha iyi hale getirilmesine yönelik olarak belirlenen ilkeler arasına eklenecek.

Plastik poşetleri ücretsiz bir şekilde veya bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara aykırı bir fikirle verdiği anlaşılan satış noktalarına ceza kesilecek. Bu satış noktalarının depo alanları hariç olacak şekilde kapalı satış alanlarının her metrekaresi için 15-16 bin TL para cezası kesilecek.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER