Siyasetten öte bir insanlık meselesi !

Kaz Dağları'nda yapılan çevre ve doğa katliamına bir tepki de eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Kaz Dağları'nın korunması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Kaz Dağları hepimizin hassasiyet göstermesi gereken bir konu" dedi.

Siyasetten öte bir insanlık meselesi !

Kaz Dağları'nda Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından yürütülen altın madeni projesine tepkiler devam ederken bir tepki de Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. 

Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağının olduğu bölgede binlerce ağaç kesilmişti. Bölgede yapılan doğa katliamına tepki gösteren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Kaz Dağlarında yapılan çevre katliamının siyasetten öte bir insanlık meselesi olduğunu vurgulayarak, “Kaz Dağlarında doğanın ve çevrenin korunması için mutlaka tedbir alınması gerekiyor.

Çevrenin ve doğanın korunması için genel bir konsorsiyumun geçekleşmesi önemli. Kaz dağlarının korunması hepimizin tek tek hassasiyet göstermesi gereken konu. Genel bir toplumsal mutabakat içerisinde bütün ilgili tarafların görüşleri alınarak kaz ağlarının genel niteliğinin korunarak mutlaka tedbir alınması lazım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2019, 00:59

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER