Salda için kritik gün

Türkiye’nin Maldivleri olarak tanınan ve oluşumu 2 milyon yıl önceye uzanan Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Koruma İmar Planlarının iptali için açılan davada kritik gün.

Salda için kritik gün

Yeşilovalı 5 sakinin açtığı iptal davasında Isparta İdare Mahkemesi pazartesi günü 7 kişilik bilirkişi heyetiyle birlikte keşif yapacak. Bilirkişiler, plan değişikliğinin zorunlu olup olmadığını, yoğunluk, ulaşım, çevresel etkiler, yapılaşma, turizm açısından olumlu ve olumsuz etkileri gibi bir dizi konuyu irdeleyecek. Keşfin ardından bilirkişi heyeti raporunu hazırlayarak mahkemeye sunacak.

Isparta İdare Mahkemesi 8 Haziran’da davacı ve davalılara 7 kişilik bilirkişi listesini gönderdi. Listede Şehir ve Bölge Plancıları Prof Ali Türk ve Duygu Gökçe, Çevre Mühendisi Prof. İsmail Tosun, Jeoloji Mühendisi Mehmet Özçelik, Orman Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Avcı, Harita Mühendisi Araştırma Görevlisi Ahmet Uysal, Ziraat Mühendisi Doç. Hasan Öz yer aldı. Davacı avukatları İsmail Tosun’a atıksu yönetimi, Mehmet Özçelik’in jeo sitlerle ilgili çalışması olmadığı için itiraz ederek değiştirilmesini istedi.

Mahkeme, bilirkişi heyetinin raporunu sunmasından sonra Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı, 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planlarını iptal edip etmemeyi karara bağlayacak.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER