Muğla'da imara aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla'da, son iki yılda yapı kayıt belgesi alınan 202 bin binanın 3 bin 459'unun mevzuata uygun olmadığı belirlendi.

Muğla'da imara aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından takip ettiği çalışmalarda, villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapılarla ilgili çalışmalar aralıksız sürüyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil, denetim faaliyetlerinin, salgına karşı gerekli tedbirler alınarak etkin ve sürekli şekilde yapıldığı söyledi.

Muğla'da 2019-2020 döneminde yaklaşık 202 bin yapı kayıt belgesi alındığını belirten Özdil, "Bu yapı kayıt belgelerinin 3 bin 459'u mevzuata uygun olmadığından iptal edildi. Diğer yapı kayıt belgeleriyle ilgili incelemeler devam ediyor" dedi.

İzinsiz ve ruhsatsız yapılarla mücadele

Ömür Özdil, kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında izinsiz ve ruhsatsız yapılarla ilgili hukuki sürecin tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Ödenek, iş gücü ve araçların yetersizliği nedeniyle yapılamayan yıkımların, belediyelerle koordineli bir şekilde gerçekleştirildiğini anlatan Özdil, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce 2019- 2020 yıllarında Bodrum'da 454, Menteşe'de 33, Marmaris'te 25, Datça'da 11, Milas'ta 40, Ortaca'da 50 olmak üzere toplamda 619 yıkım gerçekleştirildi. 2021'de il genelinde 231 parsel içerisinde bulunan yapıların yıkımı için işlemleri sürüyor. Marmaris'te 21, Fethiye'de 5, Datça'da 11 parsel içerisinde bulunan yapılar yıkılmış ve bazılarının da yıkım işlemleri devam ediyor."dedi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER