Kazdağları mücadelesinin yıldönümü corona virüsüne takıldı

Çanakkale Valiliği’nin corona virüsü tedbirleri kapsamında il genelinde bir hafta süre ile 31 temmuz 00.00’a kadar eylem, gösteri ve yürüyüşlerin yasakladığı öğrenildi.

Kazdağları mücadelesinin yıldönümü corona virüsüne takıldı

Valiliğin açıklamasında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 19. Maddeleri ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. Maddesi hükümleri gereğince; Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere Çanakkale il sınırları içerisinde (İl Merkezi, İlçeler, Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) 25/07/2020 tarihi saat 00:01 ‘den 31/07/2020 tarihi saat 23:59'a kadar yedi (7) gün süre ile meydan, cadde, sokak, yol, park gibi umuma açık alanlarda Miting, Açık Yer Toplantıları, Gösteri Yürüyüşleri, Protesto Eylemi, Basın Açıklamaları, Stant Kurma, Bildiri Dağıtımı, Toplu Karşılama ve uğurlama etkinlikleri vb. türdeki her türlü eylem ve etkinlikler yasaklanmıştır” denildi.

KAZDAĞLARI MÜCADELESİ ANILACAKTI

Türkiye’nin oksijen depolarından Kazdağları’ndaki altın madeni çalışmalarında katledilen on binlerce ağaç için kurulan Su ve Vicdan Nöbeti Komitesi ve çevre örgütleri, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla başlatılan mücadeleyi yıl dönümünde düzenleyeceği basın açıklamasıyla anacağını duyurmuştu.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER