Jeotermal kuyusundaki patlamanın nedeni belli oldu!

Geçtiğimiz Cuma günü Aydın’ın Efeler ilçesi Yılmazköy mahallesinde jeotermal kuyusunda meydana gelen patlamayla ilgili valilik açıklama yaptı. Valilik açıklamasında patlamanın mühürlenen kuyu ile daha önce açılan kuyu arasında boru bağlantısı çalışması sırasında, gazın basınçla dışarı çıkması sonucu yaşandığı belirtildi.

Jeotermal kuyusundaki patlamanın nedeni belli oldu!

Efeler ilçesi Yılmazköy mahallesindeki jeotermal kuyusundaki patlamanın nedeni belli oldu.

Geçtiğimiz Cuma günü sokağa çıkma yasağından yararlanan firmanın, mühürlü olan kuyudaki akışkanı boru ile başka kuyuya bağlamaya çalışırken patlama yaşandığı ortaya çıktı.

Aydın Valiliği’nin olayla ilgili yaptığı açıklamaya, avukat Arif Ali Cangı, “Yargı kararının arkasından dolanılmasına kılıf bulma çabasını görüyoruz” tepkisini gösterdi.

“BORU HATTIYLA İLGİLİ YÜRÜTMEYİ DURDURMA YOK”

Valilik açıklamasında patlamanın mühürlenen kuyu ile daha önce açılan kuyu arasında boru bağlantısı çalışması sırasında, gazın basınçla dışarı çıkması sonucu yaşandığı belirtilerek “AY-17 kuyusuna ilişkin; 13.06.2016 tarihli ÇED görüşü bulunmaktadır. AY-17 jeotermal üretim kuyusu, bağlantı yapılacak olan KEN-1 jeotermal enerji santrali ve jeotermal boru hatlarına ilişkin, idari yargıdan alınan herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı bulunmamaktadır” görüşüne yer verildi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER