İzmir Karabağlar'daki yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesindeki orman yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, "2 gün 5 saat sonra Karabağlar Tırazlı'da çıkan yangınımızı kontrol altına almayı başardık. Soğutma söndürme çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

İzmir Karabağlar'daki yangın kontrol altına alındı

Pakdemirli, (Karabağlar yangını) "Zaman zaman parlamalar olabilecektir ama bu saat itibarıyla artık söndürme faaliyetleri neredeyse sonlanmış vaziyettedir. Bundan sonra saha soğutulacak ve akabinde de diğer faaliyetlere geçilecek." dedi.


"3 MİLYON FİDAN DİKEREK GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİRECEĞİZ"
Öte yandan Kasım ayında "Guinness rekorlar kitabına girme projemiz var" diyen Bekir Pakdemirli, " İzmir, Muğla, Fethiye ile beraber çeşitli bölgelerde aynı anda 3 milyon fidan dikerek Guinness rekorlar kitabına gireceğiz. 11 Kasım saat 11.00'de tüm vatandaşlarımızı Guinness rekorlar kitabına girmek üzere açıklayacağımız illerde fidan dikimine davet ediyorum." açıklamalarında bulundu.

"ORMAN ALANLARI İMARA KONU EDİLEMEZ"

Ayrıca Bakan Pakdemirli, "Anayasa'nın 169. maddesi şunu der, 'Orman alanları imara konu edilemez'. Nokta. Anayasa ile korunan alanlardır. Yine 169. madde şunu der, 'burası yanıyorsa tekrar ağaçlandıracaksın.' Bunun başka açıklaması başka bir şeyi yok ama bunların üzerinden siyasi rant üretmeye çalışmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Yani devlet ormanları imara konu edilemez." dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2019, 00:15

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER