İzmir depremi DASK’a olan talebi patlattı

İzmir depreminin ardından Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi üretimi yükselişe geçti. Zorunlu Deprem Sigortası günlük poliçe üretimi Ege Bölgesi’nde yüzde 118, İzmir’de yüzde 169, Türkiye genelinde yüzde 37 arttı.

İzmir depremi DASK’a olan talebi patlattı

DASK, İzmir dahil depremden etkilenen toplam 14 ilden 9 Kasım itibarıyla yaklaşık 15 bin hasar ihbarı aldı, sonuçlanan dosyalar için 15 milyon TL tazminat ödemesi yaptı. DASK Koordinatörü Erdal Turgut, “Hedefimiz, depremden sonra sahada sigortalılarımızın yanında olarak depremin yaralarını en kısa sürede sarmak. Bunun için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

ÖNEMİ DAHA ÇOK ANLAŞILDI

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 30 Ekim İzmir Seferihisar merkezli depreminin ardından Zorunlu Deprem Sigortası yaptıranların sayısının arttığını açıkladı. Vatandaşların depremin ardından Zorunlu Deprem Sigortası'nın önemini hatırlayarak sigorta yaptırmaya başladığını belirten Erdal Turgut şunları söyledi: “DASK olarak önceki deneyimlerimizden de biliyoruz ki deprem geçirmiş illerde sigortalılık oranları daha yüksek oluyor. İzmir'de ve Ege Bölgesi'nde de depremin ardından Zorunlu Deprem Sigortası'na ilgide çok ciddi bir artış oldu. Önceki depremlerde de görüldüğü gibi, vatandaşlarımız evlerini güvence altına almanın önemini hatırladılar ve sigortaya yöneldiler. Biz de depremden sonra poliçe üretimlerimizi durdurmadık ve poliçe üretiminde İzmir genelinde ise yüzde 169'luk bir artış yaşadık. Depremin ardından İzmir'deki Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 635 bin 55'ten 660 bin 954'e yükseldi.”

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER