İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem. 12 can kaybı, 607 yaralı var, 70 kişi kurtarıldı.

İzmir'de şiddetli deprem meydana geldi. AFAD, İstanbul ve çevresinde de hissedilen depremin büyüklüğünün 6.6 olduğunu açıkladı. Depremin merkez üssünün Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olduğu kaydedildi.

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem. 12 can kaybı, 607 yaralı var, 70 kişi kurtarıldı.

Ege Bölgesi, bugün art arda depremlerle sarsıldı. İlk deprem bugün, İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından büyüklüğü 6.6 açıklanan depremde ilk belirlemelere göre 12 kişinin hayatını kaybettiği, en az 607 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Depremin 16,54 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Deprem sonrası kent genelinde çok sayıda binada hasar oluştu. Kentte Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yüksek katlı bazı binalar yıkıldı. Enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmalar yürütülüyor.

Akşam saatlerinde ise Aydın'ın Kuşadası ilçesi sarsıldı. Buradaki sarsıntının büyüklüğü 5.1 olarak açıklandı ve çevre illerde de hissedildi.

'16 kişi tespit edildi, 3 şahıs gözaltına alındı'

- 23:03: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden "İzmir ve çevre illerde meydana gelen deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarda bulunan 16 kişi tespit edildi, 3 şahıs gözaltına alındı" açıklamasında bulundu.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER