İstanbul’da 60 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Piyasadan toplanan atık yağları on numara yağ olarak bilinen akaryakıta dönüştüren iş yerine baskın yapıldı. 60 bin litre kaçak akaryakıta el konuldu.

İstanbul’da 60 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kaçakçılara göz açtırmadı. Ekipler yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde harekete geçti.

İstanbul’da piyasadan toplanan atık yağların belirli işlemlerden geçirilerek piyasada 10 numara yağ olarak bilinen akaryakıta dönüştürüldüğü bilgisinin alınması üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

TAKİBE ALINDI

Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere atık yağ elde edilen diğer sanayi bölgeleri ve tamirhaneleri takibe alındı. Rutin olarak yağ toplayan şahıslar tespit edildi. İş yerinde yapılan aramalarda, işlem yapılmak üzere bekletilen çok sayıda atık yağ dolu varil, madeni yağı akaryakıta çevirmekte kullanılan kaynatma ve asit tankı, kaçak akaryakıtın araçlara aktarılması için motorlu pompa, kaçak akaryakıtın depolandığı akaryakıt tankı ile içerisinde 60 bin litre akaryakıt ele geçirildi.

Gözaltına alınan iş yeri sahibi A.B.'ye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince çevreye verdiği zarar nedeniyle 396 bin lira idari para cezası uygulanırken, jandarma ekiplerince adli işlem başlatıldı.

PARA CEZASI UYGULANDI

Söz konusu iş yeri mühürlenirken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından çevreye verilen zarar nedeniyle 396 bin lira idari para cezası uygulandı.

Jandarma ekipleri tarafından olayla ilgili adli işlem başlatıldı.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER