İmar Barışı'nda 30 Bin yapının kayıt belgesi iptal edildi

İmar Barışı uygulaması kapsamında başvuruda bulunulan 30 bin yapı için kayıt belgesi iptal edildi. Bu 30 binden fazla iptalin 10 bin 300'ünü ücret yatırılmadığı için diğer 20 binlik kısım ise mevzuata aykırı olduğu için iptal edildi.

İmar Barışı'nda 30 Bin yapının kayıt belgesi iptal edildi

İmar barışı uygulaması kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na milyonlarca vatandaş başvuruda bulunmuştu.  Kaçak yapıların kayıt altına alınması için başlatılan uygulamada ise süreç devam ediyor. Bu kapsamda bakanlıktan son elde edilen bilgilerde kayıt belgesi iptal edilen yapılar hakkında bilgi verildi.

İşte rakamlar

Çevre ve Şehriclik Bakanlığı tarafından başlatılan İmar barışı uygulaması Haziran 2019'da sona erdi. Bu süre zarfında başvuruda bulunan vatandaşlar için ise kayıt belgesi ücretini ödemeleri için belli bir süreç verildi. Bu süre ise 31 Aralık 2019 tarihinde sona erdi. İmar barışı için başvuru yapıp kayıt bedeli ödenen yapı sayısının milyon 393 bin 413 olduğu duyuruldu. Ayrıca bu kayıt ücretleri kapsamında toplam yapılan ödeme tutarının ise 24 milyar 744 milyon 721 bin TL'ye ulaştığı açıklandı.  Yapılan Başvurular İncelemeye Alındı İmar barışı uygulaması başvurularının ardından ise Çevre Bakanlığı yapıları incelemeye başladı. Bu incelemeler sonunda ise mevzuata aykırılığı tespit edilen 20 bin 158 yapının kayıt belgesi iptal edildi. Ayrıca Çevre Bakanlığı'nın açıkladığı süre zarfında kayıt belgesi ücretlerini yatırmayan 10 bin 300 kişinin de kayıt belgesi iptal oldu. 
 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2020, 11:27

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER