İklim değişiyor ürün çeşitleniyor

Son yıllarda, iklim değişikliği ve geçim kaygısıyla Antalyalı üretici arayışa girdi. Üretim şekillerini ve ürünlerini çeşitlendirdi. Gazipaşa ve Alanya ile başlayan tropikal meyve yetiştiriciliği kentte giderek yaygınlaşıyor. İklimin getirdiği zorluklarla mücadele eden üreticiler, sürdürülebilir tarım için destek bekliyor.

İklim değişiyor ürün çeşitleniyor

Son yıllarda Antalya'da sel, fırtına, hortum gibi felaketler daha sık yaşanır oldu. Artık tarımda ekim ve hasat dönemleri değişiyor. Ürünlerde verim kayıplarının artacağına dikkat çekiliyor.

İklim değişikliği ve geçim kaygısıyla son yıllarda Antalyalı üretici arayışa girdi. Üretim yöntemlerini ve ürünlerini çeşitlendirdi. Muz ve avokadoyu önemli bir ticari değere ulaştıran çiftçiler, farklı tropikal ürünlere yöneldi.

Gazipaşa ve Alanya ile başlayan tropikal meyve yetiştiriciliği kentte giderek yaygınlaşıyor. Sebze ve meyve üretiminin yanına üreticiler, her geçen gün yeni bir tropikal meyveyi daha ekliyor.

Üreticiler sürdürülebilir tarım için üretimi de şekillendiriyor. Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, kent genelinde üretimin kapalı sulama sistemiyle yapıldığını söyledi.

Alp, kesintisiz, sağlıklı, verimli ve sürdürülebilir üretim için destek istedi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER