Hava kirliliği kış aylarında cilt hastalıklarını artırıyor

Avrupa’da hava kirliliği açısından en tehlikeli üç ülke ...

Hava kirliliği kış aylarında cilt hastalıklarını artırıyor

Hava kirliliği Avrupa’da her yıl 400 bin, Türkiye’de ise 30 bin kişinin yaşamını kaybetmesine neden oluyor.

Özellikle kış aylarında artan hava kirliliği ve neden olduğu cilt hastalıklarına yönelik veriler derlendi. Avrupa Çevre Ajansı tarafından yayınlanan ‘Avrupa’da Hava Kalitesi 2018’ raporu, hava kirliliğinin Avrupa kıtasında her yıl 400 bin kişinin erken ölümüne neden olduğunu ortaya koyuyor.

33 Avrupa ülkesinde 2 bin 500 gözlem noktasından elde edilen verilere göre, havada yer alan partikül madde oranlarında yaşanan yıllık değer aşımlarının yüzde 92’si Türkiye’de gerçekleşiyor. Trafikten kaynaklanan nitrojen oksit oranlarında ise Türkiye, Norveç ve Yunanistan ile birlikte, Avrupa’da hava kirliliği açısından en tehlikeli üç ülke arasında yer alıyor.Hava kirliliği kış aylarında cilt hastalıklarını artırıyor

HAVA KİRLİLİĞİ KIŞ AYLARINDA CİLT HASTALIKLARINI ARTIRIYOR

Kış aylarında havaların soğuması ile özellikle kentlerde artan fosil yakıt tüketimi ve yoğun trafik sonucunda oluşan hava kirliliği, başta cilt hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa neden oluyor. Global Araştırma ve Geliştirme Başkanı Guylaine Le Loarer, “Hava kirliliğinin arttığı kış aylarında en çok seboreik egzama, sedef ve kaşıntı hastalığı görülüyor. Bu hastalıkların nedenlerine baktığımızda ilk sırayı hava kirliliği alırken, beslenme koşulları ve stres de büyük bir etken olarak öne çıkıyor” dedi.

“DOĞAL BİR CİLT ANCAK DOĞAL ÜRÜNLERLE SAĞLANABİLİR”

Aralarında AB üyeleri, ABD ve Çin’in bulunduğu 30 ülkenin ardından 2018 yılının Mayıs ayında Türkiye pazarına giriş yaptıklarını belirten Guylaine Le Loarer, “Güzellik terapisti Annemarie Lindner tarafından ‘Yiyemediğim hiçbir şeyi cildime sürmüyorum’ anlayışını benimseyerek, özel ihtiyaçlı ciltler için bakım ve tedaviye destek ürünleri sunuyoruz. Doğal bir cilt ancak doğal kaynaklı ürünler ile sağlanabilir. Artan hava kirliliğinden en az etkilenmek için cilt temizliği ve bakım ürünleri oldukça önem taşıyor. Kullanılan cilt sağlığı ürünlerinde sentetik koku, parfüm, paraben, silikon, hayvan özü ve petrol ürünleri bulunmadığına emin olunmalı” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2019, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER