Greta Thunberg kuklasına tepki

İngiltere'de bir siyasi hiciv programında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in kuklasına yer verilmesi, sosyal medyada tepkilere yol açınca, yaratıcıları kuklayı savundu: Bu çok basit bir şaka.

Greta Thunberg kuklasına tepki

İklim aktivisti Greta Thunberg, İngiltere'de bir televizyon kanalında yayınlanan siyasi hiciv programında küresel ısınma konusunda uyaran 'hava kız' olarak resmedildi.

Her ne kadar Thunberg, sosyal medyada, kendisinin kuklayla hicvedilmesini beğendiğini söylese de 17 yaşındaki otizmli iklim aktivistiyle bu şekilde eğlenilmesi bazılarını kızdırdı.

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan ITV kanalı yetkilisi Reemah Sakaan, Greta kuklasında bir sorun olmadığını söyleyerek, "Bu çok basit bir şaka ve bir birey olarak onunla hiçbir ilgisi yok" dedi.

Kuklaların yaratıcılarından Roger Law, eleştirilere yanıt verirken, yeni şovun siyasi yelpazenin dört bir yanından insanları şaşırtacağını belirterek yalnızca sağcı figürleri hedeflemenin "eğlenceli olmadığını" açıkladı. Law, "Diğer tarafa da fırlatılacak bir sürü cephane var. Hepsine atalım" ifadesini kullandı.

Law, Greta Thunberg kuklası eleştirilerinden kısa bir süre önce de siyah ünlülerin tasviri söz konusu olduğunda kuklaların ırkçı olduğu şikayetlerine tepki göstermişti.

Law, "İnsanlar oturup şikayet edecek şeyler arıyorlar. Ben büyük burunlar ve büyük kulaklar yapıyorum. Bu kişisel bir şey, ırkçı değil" demişti.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER