Duş süremiz geleceğimizi etkileyecek

Corona virüsü su ve plastik kullanımını artırarak gezegenimiz için yeni bir risk yarattı. L’Oreal buna karşı kolay durulanabilir şampuan gibi inovasyonlara odaklandığını açıkladı.

Duş süremiz geleceğimizi etkileyecek

L'Oreal CEO'su Jean-Paul Agon geçen hafta düzenlenen webinarda corona virüsü pandemisini bir “uyandırma alarmı” olarak tanımladı ve herkesin küresel iklim krizine karşı harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Uzmanlara göre önümüzde önlem almak için sadece 10 yıl kaldığını aktaran Agon, şirket olarak bu nedenle ana stratejilerini sürdürülebilirlik üzerine kurduklarını anlattı.

İŞ MODELİ DEĞİŞİYOR

Agon'un verdiği bilgiye göre, bu strateji ile 2030'a kadar L'Oreal'in ürün ambalajlarında kullandığı plastiklerin yüzde 100'ü geri dönüştürülmüş veya biyolojik kaynaklı olacak. 2030'a kadar L'Oreal, tüm sera gazı emisyonlarını 2016'ya oranla nihai ürün bazında yüzde 50 azaltacak. Sera gazı emisyonlarını azaltmak sadece şirketin kendi hedefi değil, yaklaşık 1.5 milyon tüketicisinin daha sürdürülebilir seçimler yapmalarını sağlamak da L'Oreal'in hedefleri arasında.

KARBON NÖTR OLACAK

Şirket bu vizyonla, kolay durulanarak duş süresini kısaltan. böylece tüketicilerinin de karbon salımını azaltan şampuanlar üzerinde çalışıyor. Katı şampuanlar, dönüştürülmüş plastiklerden ambalajlar ve çevresel-sosyal etki etiketleme sistemi bu süreçte üzerinde çalışılan inovasyonlar. L'Oreal CEO'sunun verdiği bilgilere göre, 2019 sonu itibarıyla 14'ü fabrika olmak üzere toplam 35 L'Oreal tesisi karbon nötr oldu. Türkiye'de bulunan üretim tesisinin 2020 sonuna kadar yüzde 100 geri dönüştürülmüş su kullanması, 2025'te ise karbon nötr olması hedefleniyor.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER