DMÖ'nün '2020 İklim Durumu' Raporu

Dünya Meteoroloji Örgütü, küresel ısınma nedeniyle yaşanan afetlerin her yıl artacağı uyarısında bulundu. Kuruluşun yayınladığı raporda, iklim değişikliği kaynaklı felaketler nedeniyle yardıma muhtaç insan sayısının 2030 yılına kadar yüzde 50 artabileceği belirtildi

DMÖ'nün '2020 İklim Durumu' Raporu

16 uluslararası kuruluş ve finansman kurumu tarafından derlenen raporda, son 50 yılda hava, iklim ve tsunami gibi olaylar nedeniyle bini aşkın felaket yaşandığı ifade edildi.
Bu felaketlerin 2 milyon kişinin hayatını kaybetmesine, 3,6 trilyon dolarlık da ekonomik zarara yol açtığı belirtildi...
İklim değişikliği kaynaklı felaketlerin artmaya devam edeceği ve buna bağlı olarak, yardıma ihtiyaç duyan insan sayısının 2030 yılına kadar yüzde 50 çoğalabileceği kaydedildi..
Raporda, hükümetler doğal afetlere hazırlık, müdahale ve afetlerin etkilerini hafifletme becerilerini geliştirebilecek erken uyarı sistemlerine daha fazla kaynak ayırmaya davet edildi.
Pandemiye de değinilen raporda, "Koronavirüs salgını, aynı zamanda iklim değişikliği karşısında yaşanan direnç ve adaptasyona yönelik daha sürdürülebilir bir yolda ilerlemek için bize bir fırsat sunuyor'' denildi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER