Dipsiz Göl'ün son hali

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dörtkonak köyü sınırlarında yüksek dağların zirvelerindeki Dipsiz Göl'ün son hali görenleri şaşırtıyor.

Dipsiz Göl'ün son hali

Gümüşhane merkeze 50 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2140 metre yükseklikte olan, manzarasıyla ilgi çeken Taşköprü Yaylası'ndaki kaynağı ve akarı olmayan Dipsiz Göl'de 'define' söylentisi üzerine ismi açıklanmayan 2 kişi, kazı için başvuruda bulunmuştu. Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün olumlu görüşleri üzerine Gümüşhane Müze Müdürlüğü'nce ilgili kişilere define arama ruhsatı verilmişti.

Dipsiz Göl'de, 4 gün sürdürülen kazı çalışmaları, define bulunamayınca sonlandırılmıştı. Kaynağı ve akarı olmayan, Buzul Çağı'ndan kalma, 12 bin yıllık Dipsiz Göl'de tamamlanan kazı çalışmalarının ardından ekipler, alandan ayrılmıştı. Yol seviyesi ile birleştirilen göl alanı taş ve toprak yığını haline dönmüştü. Kazı sonrası toprak doldurularak, kapatılan Dipsiz Göl'ün eski haline dönüştürülmesi için harekete geçilmiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olaya el atmıştı.

İŞTE DİPSİZ GÖL'ÜN SON HALİ 

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dörtkonak köyü sınırlarında yüksek dağların zirvelerindeki Dipsiz Göl ve etrafındaki göller bahar mevsimiyle birlikte büyüleyici görüntüler sunuyor.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER