Dikili Limanı’ndan çevreci yatırım!

“HEDEFİMİZ YURT DIŞI”

Dikili Limanı’ndan çevreci yatırım!

Deniz kirliliği, son yıllarda dünya gündemini meşgul eden en önemli çevre kirliliği sorunlarından bir tanesi. Yakın zamanlarda Çeşme ve Foça’da yaşanan ve basına yansıyan, geçmişte yaşandığı bilinen ve üzeri örtülen gemi kaynaklı deniz kirlilikleri, aynı zamanda bir turizm kenti olan ve dünyaca ünlü plajları, turizm markaları olan İzmir’de kıyı tesislerinin ve limanların daha dikkatli ve çevreci yatırımlar yapmasını zorunlu kıldı. 

  

Deniz kirliliğini önlemek amacı ile Kolin Grubu’na ait Dikili Liman İşletmeleri çevreci bir yatırıma imza atarak, uluslararası standartlarda ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin ve lisanlı, limana gelen tüm gemilere hizmet vermek üzere gemi atık kabul tesisi kurmuş ve faaliyete geçirdi.

 

Tesisin yapımında, gemi ve liman atıkları konusunda uzun yıllardır faaliyette olan, deniz çevre firması niteliğinde yerel İzmir şirketlerinden hizmet alınması da ayrıca önemli.

  

İZMİR MERKEZLİ ÇEVDENİZ YAPTI

Dikili Limanı atık kabul tesisinin atık yönetim planı, projesi, inşaatı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin ve lisanslarının alınması ve işletmeye alınması, devreye alma sonrası eğitimler, tüm mühendislik ve diğer teknik hizmetler İzmir merkezli faaliyet gösteren Çevdeniz Çevre Hizmetleri ve Teknolojileri San. tic. Ltd. Şti. firması tarafından yerine getirildi. Çevdeniz firması aynı zamanda Aliaağa bölgesindeki tüm özel limanlara atık toplama hizmeti vermekte, aynı zamanda limanlarda tahmil tahliyede de kullanılan yerli ve milli endüstriyel toz ve koku bastırma cihazları üretmekte, limanlara anahtar teslim gemi atık kabul tesisleri kurmakta, atık toplama gemisi işletme ve kiralama hizmeti vermekte.

  Dikili Limanı’na kurulan atık kabul tesisi, limana gelen gemilerin seyir sırasında ortaya çıkan operasyonel atıkları, petrol türevi sintine slaç ve slop gibi atıkları ve yük artıklarını güvenli bir şekilde toplayacak,  toplanan atıkların çevreye zarar vermeden güvenli bir şekilde geri dönüşüm tesislerine ve ya bertaraf tesislerine gönderilmesini sağlanacak, hem çevre kirliliği büyük oranda önlenecek hem de atıkların geri dönüşümü ile de ekonomiye katkı sağlanacaktır.

 Dikili Limanı, 7 gün 24 saat verilen bu hizmetle denizlerimizin temiz kalmasını sağlayacak ve gelecek nesillere denizlerimizi daha temiz bırakacaktır.

 “HEDEFİMİZ YURT DIŞI”

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız İzmir merkezli ÇEVDENİZ ÇEVRE firması sahibi ve müdürü Gemi İnşaatı ve Makineleri Mühendisi Yılmaz KURT; “Firmalarının liman atık kabul tesisi inşaatı, liman atık yönetimi, atık bertarafı, endüstriyel çevre koruma makineleri üretimi, atık toplama gemisi işletme ve kiralama konularında hizmet verdiklerini ve hedeflerinin yurt dışındaki limanlarda da gemi atık kabul tesisi kurmak ve işletmek” olduğunu söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2019, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER