Çevreye atılan maskeler ve eldivenler sağlık sorunu yaratacak!

Uzmanlar, koronavirüs ve tüberküloz gibi hastalıkların yayılma riski bulunan eldiven ve maske gibi tıbbı atıkların dezenfekte edilerek, evsel atığa dönüştürülüp toplanması kuralına uyulmasını istedi.

Çevreye atılan maskeler ve eldivenler sağlık sorunu yaratacak!

Salgın sonrasında en çok kullanılan ürünlerden olan tek kullanımlık maske ve eldivenler denizlerin altına alınıyor. Özellikle tek kullanımlık maskeleri kullanım sonrasnıda sokağa atanlarda mevcut bulunuyor. Bu durumda sokak hayvanları, çocuklar için büyük tehlike arzediyor.

Koronavirüs sonrasında hayatımızda yerini alan ve uzun bir sürede alacağı görülen tek kullanımlık maske ve eldivenleri çöpe atmak yerine denize atan binlerce kişi olduğu görülüyor. 

Deniz kıyılarında bulunan kentlerde yapılan deniz altı incelemelerinde dalgıçlar denizin dibinde tek kullanımlık maske ve eldivenlerin çok fazla olduğunu belirtiyor.

ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKE SAÇIYOR

Tek kullanımlık maskeler hayatımızdaki yerini aldı. Bir çok kentte maske takmak zorunlu hale getirilirken, maske kullanılan yerlerde kullanım sonrasında maskelerin çöp kutularına değilde, sokaklara atılması büyük tehlike arzediyor. Sokaklara atılan tek kullanımlık maskeler ya da eldivenleri sokaklarda bulunan çocukları tehlikeye atabilir. Bu maskeleri bulup oynayan çocukların koronavirüse ya da daha farklı hastalıklara yakalanma ihtimali olduğu belirtilirken, vatandaşların bu hususta daha dikkatli olması için uyarılar ardı ardına geliyor.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER