Çevre Mühendisleri seslerini duyurmak istiyorlar!

Çeşitli sosyal mecralarda seslerini duyurmak isteyen atanmak isteyen Çevre Mühendisleri şikayetlerini dile getiriyor. Yeterli kadro sayısı verilmediğinden şikayetçi olan Çevre Mühendisleri, en az 500 atama talep ediyor.

Çevre Mühendisleri seslerini duyurmak istiyorlar!

Çeşitli platformlarda birleşen ve seslerinin duyurmak isteyen Çevre mühendisleri, kamuda istihdam edilmeyi talep ediyor. Çevrenin doktorları olarak anılan Çevre mühendislerinin kamuda istihdamının iklim değişikliği ve çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini en az seviyeye indirmek, sıfır atık projelerinin işinin uzmanları öncülüğünde başarılı şekilde sürdürülmesi için önem arz etmektedir.
Çevre mühendisleri yeterli sayıda kadro verilmediği için KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen atanamıyor. 2018 KPSS puanına dayalı olarak üç merkezi yerleştirmede Çevre mühendislerine toplamda 23 kadro açıldı. Bunun yanında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan 2153 mühendis alımında Çevre mühendislerine yer verilmemiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında konuyla ilgili lisans eğitimi almış Çevre mühendisleri görev beklemektedir.
Çevre mühendisleri; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri, Karayolları Genel Müdürlüğü, Belediyeler gibi kamu kurumlarının personel alım ilanlarının yayımlanmasını bekliyorlar. Bu kapsamda Çevre mühendisleri merkezi yerleştirmeyle kamuya en az 500 atama talep ediyor.
İlgili makamların biz Çevre mühendislerinin sesini duymasını ümit ediyor, mağduriyetimizin en kısa zamanda giderileceğine inanıyoruz.
Saygılarımızla.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 17:51

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER