Çevre için örnek proje

konteynere geri dönüşüm malzemeleri atan öğrenciler, karşılığında verilen fişle kantinden bedava alışveriş yapıyor

Çevre için örnek proje

İnegöl'de geri dönüşüm firması tarafından İstaş-Kentaş Ortaokulu'nun bahçesine konulan konteynere geri dönüşüm malzemeleri atan öğrenciler, karşılığında verilen fişle kantinden bedava alışveriş yapıyor.

Öğrenciler projenin başlamasıyla birlikte konteyneri geri dönüşüm atıklarıyla doldurdu.

Projeyle ilgili açıklama yapan geri dönüşüm firması sahibi Serdal Özkan, 'Amaç kağıt, plastik, cam ve kutu atıklar ile kullanılmış evsel atık yağların toplanarak tekrar işlenmesini, atıkları vatandaştan para ile toplamakla aile bütçesine katkı sağlamak' dedi. İstaş-Kentaş Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan ise 'Ülkemizde sıfır atık projesi kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Biz de okul olarak yıllardır çevreye duyarlı projeler üretiyoruz. Ekonomiye kazandırılabilecek cam, şişe, sıvı atık, kağıtları okulumuzda toplayacağız. İnşallah bu geri dönüşüm projesiyle örnek olacağız' diye konuştu.

HARÇLIĞIMI KAZANIYORUM...

Kağıt toplayıp gelen öğrenci Talha Şahin ise, 'Kağıt topladım geldim. Bunları teslim edeceğim. Karşılığında kantinden alışveriş yapacağım. Harçlığımı kazanıyorum' dedi. Öğrenci Nüsra Akgün de 'Geri dönüşümü olan çöpleri getireceğiz. Karşılığında kantinden alışveriş yapacağımız fiş alacağız' diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER