‘Çam ağaçlarına kıymayın’

‘Çam ağaçlarına kıymayın’

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) sözcüsü Mehmet Özdağ ve Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, Adalet Mahallesi’nde doğal çamlık alanın eğitim alanı gerekçesi ile imara açılarak 50 yaş üzerinde olduğu tahmin edilen 18 çam ağacının kurtarılması için toplanan dilekçeleri Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fikret Vatansever’e teslim etti.

SAMÇEP sözcüsü Özdağ imzaların teslimi esnasında; “Belediyelerin asfalt, beton, plastik türevi ürünlerle çevreye zarar vererek ve milyonlarca para ödeyerek kentin muhtelif yerlerine işlevsiz parklar yaptıklarını görüyoruz. Kent içerisindeki neredeyse tek kalmış doğal park alanının beş kuruş para ödenmeden korunmayarak imara açılmasını anlayamıyoruz. Bu durumun izahı yoktur” açıklamasını yaptı.

Mehmet Özdağ, toplanan imzalarla ilgili olarak gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra açıklamasına şöyle devam etti: “SAMÇEP olarak; Çevreyi, doğayı korumak üzere mücadelemize imzalarıyla destek olarak, yaşadığı kentte değer katmaya çalışan Adalet Mahallesi başta olmak üzere Samsun halkının taleplerine sahip çıkacağız. Söz konusu yanlış imar değişikliği kararının tekrar gözden geçirilerek çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarının daha uygun bir alan seçilerek karşılanması, bahse konu alanın doğal hali korunarak mahalleye ve kente kazandırılması için tüm yetkili kurumlardan halkımızın beklentilerini karşılayacak çözüm bulmalarını bekliyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER