Bisiklet Yolları Yönetmeliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı Türkiye’nin ilk Bisiklet yolu yönetmeliği resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bisiklet Yolları Yönetmeliği

Resmi Gazetede yayımlanan “Şehir İçi Yollarda Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik”e göre bisiklet yoları, mavi renkte olacak , kaldırımla aynı veya üst seviyede olamayacak. Ayrıca bisiklet yolları otobüs durağı arkasından ve durağa 200 santimetrelik mesafe bırakılacak şekilde uygulanacak. Mevcut bisiklet yolları 5 yıl içerisinde bu yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı Türkiye'nin ilk Bisiklet yolu yönetmeliği resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mevcut bisiklet yolları 5 yıl içerisinde bu yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilecek.

Bakanlığın hazırlamış olduğu “Şehir İçi Yollarda Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik” resmi gazetede yayınlanarak bugün yürürlüğe girdi. 7 bölüm halinde yayınlanan yönetmeliğe göre bisiklet yoları ulaşım noktalarını ve yerleşim yerlerinin merkezi bölgelerini birbiriyle irtibatlandıracak bir ağ oluşturacak, başlangıç ve varış noktası arasında kesinti olmayacak şekilde tasarlanacak.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER