Antalya'nın çöpü 60 bin konutu aydınlatıyor

Antalya'nın çöpü 60 bin konutu aydınlatıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 20 megawatt (mgw) elektrik üretilen Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisinde, 60 bin konutun elektrik ihtiyacı çöpten karşılanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, yıllık 800 bin ton çöpün bertaraf edildiği katı atık entegre tesisini 'Çöp Altındır' sloganıyla enerji santraline çevirdi. Nüfus artışı ile doğru orantılı bir şekilde artan evsel atıklar Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisinde enerjiye dönüştürülüyor. Şu anda yüzde 75 kapasite ile çalışan tesiste 20 megawatt (mgw) elektrik üretimi gerçekleşiyor.

ÇEVRECİ VE EKONOMİK TESİS

Deneme aşamasında 12 megawatt (mgw) elektrik elde edililen tesis 2018 yılı ile birlikte 20 megawatt (mgw) elektrik üretim hacmini yakaladı. Böylelikle 60 bin konutun elektrik ihtiyacı çöpten karşılanıyor. Türkiye'nin en çevreci projelerinden biri olan tesiste, evsel katı atıklar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yönetmelikleri ve şartname hükümleri doğrultusunda bertaraf ediliyor. Yılda 800 ton katı atık uygun şekilde depolanıp, en yeni geri dönüşüm ve imha teknolojisiyle sağlıklı bir şekilde bertaraf ediliyor. Tam otomasyonlu dev tesis alanında; Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi, ileri mekanik, biyolojik veya termal işlem ve teknolojilerini kullanan Geri Kazanım Tesisi, Enerji Üretim Tesisleri, Düzenli Depolama Tesisi, Tıbbi atıkların toplanması taşınması ve bertarafına yönelik Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Atık Pil Geçici Depolama Alanı ve diğer üniteler bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER