4 İLDE BİN MEGAWATT GÜCÜNDE RÜZGAR SANTRALİ YAPILACAK

Bir milyon 200 bin hanenin elektriğini karşılayacak rüzgar santralleri için Ankara’da ihale yapıldı.

4 İLDE BİN MEGAWATT GÜCÜNDE RÜZGAR SANTRALİ YAPILACAK

Bir milyon 200 bin hanenin elektriğini karşılayacak rüzgar santralleri için Ankara’da ihale yapıldı. 9 firma, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale’de kurulacak toplam bin megavat gücündeki santraller için yarıştı. Enerji Bakanı Dönmez ihaleye ilginin Türkiye’nin yatırımcılar için taşıdığı potansiyeli gösterdiğini söyledi. Açık eksiltme usulüyle yapılan ihalede ortaya çıkan en iyi teklifler, devletin alacağı elektrik için belirlenen kilovatsaat başına 5 buçuk dolar sent tavanının altında oldu.

Muğla bağlantı bölgesinin 250 megavatlık ihalesinde kilovatsaat başına en düşük teklifi 4,00 dolar/cent ile Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd. Şti. verdi.

Balıkesir bölgesinin 250 megavatlık ihalesinde kilovatsaat başına en düşük teklifi 3,53 dolar-cent ile Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd. Şti verdi.

Çanakkale bölgesinin 250 megavatlık ihalesinde kilovatsaat başına en düşük teklifi 3,67 dolar-cent ile Enerjisa Üretim Santralleri AŞ verdi.

YEKA-2 ile daha önce yapılmış bin megavat rüzgar YEKA'dan sonra 4 bölgede 250'şer megavat olmak üzere ikinci bin megavatın Türkiye'ye kazandırılması hedefleniyor.

İHALEYE HANGİ FİRMALAR KATILDI
Aydın, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale bağlantı bölgeleri için açık eksiltme usulüyle yapılan ihaleye katılan şirketler şöyle:
- Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd. Şti. 
- Enerjisa Üretim Santralleri AŞ
- Eze İnşaat AŞ
- İklim Elektrik Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ
- Beyçeli̇k Elewan Yeni̇lenebi̇li̇r Enerji̇ Üreti̇m AŞ
- Res Anatolia Holdi̇ng AŞ
- B. Ergünler Yol Yapı İnşaat Taah. Madenci̇li̇k Nakli̇yeci̇li̇k San. Ti̇c. AŞ
- Çini̇li̇ Res Enerji̇ Üreti̇m San. Ti̇c. AŞ
- Gem Wind Enerji Sanayi Ticaret AŞ

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2019, 17:37

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER