1.500 yıllık zeytin ağacının yanına yapılan villa yıkıldı!

Kuşadası'nda bulunan 1.500 yıllık zeytin ağacının hemen yanına yapılan villa için alınan yıkım kararı uygulandı. Çevrecilerin büyük çaba gösterdiği yıkım kararı için Kuşadası Belediyesi harekete geçti. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin başvurusu üzerine yıkım gerçekleşti.

1.500 yıllık zeytin ağacının yanına yapılan villa yıkıldı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde şehir merkezine yakın bir mevkide bulunan 1.500 yıllık zeytin ağacı nedeniyle yanında yapımı süren villa yıkıldı. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği tarafından yapılan girişimler sonuç verdi ve yapımı devam eden villanın inşasının tamamlanması engellendi.

ÇEVRECİLERİN MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği ilgili zeytin ağacının anıt ağaç olarak tescil edilmesini talep etti. Ayrıca yapımı süren villanın da yıkılması konusunda Kuşadası Belediyesi'ne başvuruda bulunuldu. Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından villanın ruhsatsız olduğu tespit edildi. Bunun üzerine villa için yıkım kararı alındı. Alınan karar geciktirilmeden uygulamaya sokularak 1.500 yıllık zeytin ağacının zarar görmesi engellendi.

VİLLANIN YIKIMI GERÇEKLEŞTİ

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü konuyla alakalı olarak bir açıklama yaparak, “Asırlardır yıkılmadan bugüne kadar ulaşan zeytin ağacının 40 santimetre yanına yapılan villa kabul edilemez. Bu konuda biz Kuşadası Belediyesi'ni bilgilendirdik. Onlar da yaptıkları inceleme sonucunda inşaatı devam eden villanın ruhsatsız olduğunu tespit ettiler. Bunun üzerine de yıkım kararı verildi.” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2020, 21:52

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER