100 bin binada 'Bina Kimlik Belgesi' hayata geçecek

Bakan Kurum, Bina Kimlik Belgesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi. Bu yıl 100 bin binada uygulanacak projenin 'binaların nüfus cüzdanı' olacağını söyledi. Bakan Kurum, "Uygulamayla QR kodu okutarak bina bilgilerine ulaşılabilecek" dedi.

100 bin binada 'Bina Kimlik Belgesi' hayata geçecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, salgın sonrasında da en önemli gündemlerden birinin tüm dünyanın da etkilendiği iklim değişikliği ve depremle mücadele olacağını söyledi.

"Bağımsız bölümlerin 6,7 milyonu riskli"

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, "Türkiye'de yaklaşık 28 milyon bağımsız bölüm var. Bu bağımsız bölümlerin 6,7 milyonu riskli. Bunların da 1,5 milyonu acilen dönüştürülmesi gereken konutlar. Biz göreve gelir gelmez bir hedef ortaya koyduk. Acil öncelikli dediğimiz 1,5 milyon konutun 5 yıl içerisinde her yıl 300 bin konut dönüştürmek suretiyle toplamda 1,5 milyon acil öncelikli konutun dönüşümünü sağlamak" dedi.

Bina Kimlik Belgesi'ni hayata geçirdiklerini söyleyen Kurum, "Bu yıl 100 bin binada uygulamaya geçireceğiz bu projeyi. Bu aslında binaların nüfus cüzdanı. Binaya ilişkin her türlü bilgiye üzerindeki QR kodunu okutarak erişebiliyorsunuz. Nisan ayı itibariyle projemize başlayacağız. Bu yılda 100 bin binada sistemi uygulamayı ve zorunlu hale getirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER