Sebze atıkları hayvan yemi olacak

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sebze atıklarının enerji ve hayvan yemine dönüştürülmesine yönelik toplantı yapıldı. Sebze atıklarının enerjiye ve hayvan yemi haline dönüştürülmesi için Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda sunum toplantısı gerçekleştirildi.

Sebze atıkları hayvan yemi olacak

Çalışmayı yapacak firmanın Genel Müdürü Necdet Elmas ile Satış Direktörü Emre Elmas tarafından 'Tarımsal Atıklardan Yem ve Biyokütle Yakıt Üretim Projesi' anlatıldı. Sunumu Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, STK temsilcileri, daire amirleri ve muhtarlar dinledi.
Emre Elmas, yıllardır kangren haline gelen ve bir türlü çözüm bulunamayan sebze atıklarından hayvan yemi elde edeceklerini belirtti. Emre Elmas, konuyla ilgili yaptıkları araştırmaları, atıkların seralardan hangi şartlarda toplanacağını, nerede nasıl yem haline getirileceğini de anlattı.
Genel Müdür Necdet Elmas da hayvanların sera atıklarını hangi aşamada yediğini araştırdıklarını, atıkların yerde sürüklendikten sonra traktör römorkuna veya kamyonlara yüklenip deforme olduğu için yemediklerini, bu yüzden atık toplanmanın firma çalışanları tarafından modern makineler sayesinde direkt seralardan yapılacağını belirtti. Sunum sonunda katılımcılar proje hakkında merak ettikleri konularında firma yetkilerine sorular sordu.
Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, "Bu atıklar ilçemizin gerçek sorunudur. Bu sorunu çözmek zorundayız. Bu sağlığımız ve çevre kirliliği açısından önemlidir. Enerjiye, istihdama ve ekonomik katkıya dönüştürülebilen bu atıklar çöp olmaktadır. Hem de halkımıza ve çevreye zarar vermektedir. Zaman çabuk geçiyor. Gelin hep birlikte bu sorunu çözüme kavuşturalım. 5 yılda bir çocuk doğuyor ve okula başlama yaşına geliyor. Zamanı boşa harcamadan çalışmalarımızı yapalım ve bu sorunu çözelim" dedi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER