L’Oréal’dan çevre sorunlarına 100 milyon Euro

Uluslararası şirketin doğal deniz ve orman eko-sistemlerini kurtarmak üzere 100 milyon Euro kaynak ayırdığı belirtildi.

L’Oréal’dan çevre sorunlarına 100 milyon Euro

Yeni global sürdürülebilirlik programı “Gelecek için L’Oréal”i (L’Oréal For the Future) lanse eden L’Oréal, sürdürülebilirlik ve kapsayılıcık konularında taahhütlerini güçlendirmek, üzerinde yaşadığımız gezegen ve içinde bulunduğumuz toplumların geleceği için çok daha büyük ve cesur girişimler hayata geçirmek üzere önemli bir adım daha attı. Çevresel ve sosyal sorunların çözümüne yönelik faaliyetler de yürüten L’Oréal, sürdürülebilirlik taahhütleri kapsamında Türkiye ve dünyada gerçekleştirdiği tüm aktivitelerin etkilerini azaltmak üzere çalışıyor. Bu konuda atılan ilk adımlar; endüstriyel bir şirket olarak fabrikaların ve dağıtım merkezlerinin çevre etkilerini azaltmak ve gerçek anlamda dönüşümü başlatmak oldu.

* L’Oréal Türkiye, üretim tesisinde karbon emisyonları 2010 yılına oranla %69 azalttı. Dünyada ise L’Oréal Grup 2005’ten bugüne üretim kapasitesini de %37 arttırırken, fabrika ve dağıtım merkezlerinden kaynaklanan karbon emisyonları da %78 azaltmayı başardı. Böylece 2020 sonuna kadar belirlenen %60 hedefi, 2019 sonunda başarılmış ve hedefin üzerine çıkılmış oldu.

* L’Oréal Türkiye’nin üretim tesisi, 2020 sonunda kuru fabrika, 2025 yılında ise karbon nötr olmayı hedefliyor. Dünya genelinde 2019 sonu itibariyle 14’ü fabrika olmak üzere toplam 35 L’Oréal tesisi, karbon nötr oldu.

* 2019’da yeni veya yenilenmiş tüm ürünlerin %85’i geliştirilmiş çevresel ve sosyal profile sahip hale getirildi.

* L’Oréal, Türkiye dayanışma temelli tedarik zinciri uygulaması ile dezavantajlı gruplardan 113 kişinin istihdamına destek oldu. Dünyada 2019 sonu itibariyle L’Oréal, dezavantajlı topluluklara dahil 90.635 kişinin dayanışma ve kapsayıcılık programları ile iş imkanına sahip olmasını sağladı.

* L’Oréal CDP’nin İklim Değişimi, Su Yönetimi ve Ormanların Korunması alanlarında yaptığı derecelendirmelerde 4 yıl üst üste en yüksek 3A notunu alan tek şirket olmayı başardı.

Sosyal ve çevresel sorunların çözümüne 150 Milyon Euro kaynak

L’Oréal, Mayıs 2020’de açıkladığı dayanışma programı ile dünyanın aciliyet arz eden sosyal ve çevresel sorunlarına çözüm bulunmasına da destek oluyor. Önemli çevresel sorunlarla ilgili gerekli aksiyonları almak, zarar gören doğal deniz ve orman eko-sistemlerini kurtarmak üzere 100 milyon Euro kaynak ayıran L’Oréal, zor şartlardaki kadınlara destek sağlamak için de 50 milyon Euro kaynak sağladı.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER