JPMorgan: Alternatif enerji hisselerinin yükselişi devam edecek

JPMorgan’dan yapılan açıklamada alternatif enerji hisselerinin başarısının süreceği söylendi

JPMorgan: Alternatif enerji hisselerinin yükselişi devam edecek

Solar enerji üzerine yoğunlaşanlar da dahil olmak üzere, alternatif enerji hisseleri bu yıl düşen maliyetler nedeniyle yükselişte. Bu yükselişin bir diğer nedeni de potansiyel bir Biden yönetiminde gerçekleşmesi beklenen destekleyici politikalar konusundaki iyimserlik. Bu nedenle JPMorgan bu yükselişin süreceğini düşünüyor.

JPMorgan’ın müşterilerine gönderdiği notta, “tüm piyasalar için uzun vadeli temel prensipler çetin görünüyor ve sektörün uzun vadeli yatırımcılar için her zamankinden daha uygun olduğunu düşünüyoruz” dendi.

JPMorgan alternatif enerji başlığı altında toplanan hisselerin, bu yıl ortalama %130’dan fazla yükseldiğini söyledi ve S&P 500’ün neredeyse %7’lik yükselişiyle kıyaslayarak farka dikkat çekti. Yine de şirkete göre risk-kazanç oranı tercih edilir görünmeye devam ediyor. Özellikle de dağıtılmış enerji üretimiyle ilgilenen şirketler için.

Biden 2035 yılında ABD’yi karbonsuz enerjiye ulaştıracak, 2 trilyon dolarlık iklim ve altyapı planı açıkladı. Bu plana göre ABD 2050 yılında sıfır emisyona ulaşmış olacak.

Ancak ABD Başkanı Donald Trump yeniden seçilse bile, ya da meclis iki parti arasında bölünmüş kalsa bile, JPMorgan bu hisselerin düşmeyeceğini düşünüyor. Şirketten yapılan açıklamada, tahminlerin ve sektör verilerinin sabit kalacağı ancak piyasa çarpanlarının, Eylül ayındaki yükseliş öncesi seviyelere geri dönebileceği söylendi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER