Emlak vergisi için son tarih nedir?

Konut ya da iş yeri sahiplerinin her yıl belirli dönemlerde ödemek zorunda olduğu emlak vergisinin 2. Taksit dönemi ne zamana kadar devam edecek?

Emlak vergisi için son tarih nedir?

Emlak vergisi ödemeleri her yıl 2 taksitle gerçekleşiyor. Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemekle yükümlü mükelleflerin, 2020 yılı ikinci taksiti son ödeme günü 30 Kasım olacak. Bazı bankalar üzerinden de emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor. Anlaşmalı olan bankaların internet şubelerinden işleminizi yapabilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR? 

Emlak vergisi ödemesi için ilk olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir.

Ayrıca il özel idarelerine olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırılabilecek.

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebilir.



Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER