Ege Endüstri, en çok ihracat yapan otomotiv firmaları arasında yer aldı

Türk otomotiv tedarik sanayii sektörünün öncü üreticilerinden Ege Endüstri, otomotiv endüstrisi içerisinde 2018’in en çok ihracat yapan 50 firması arasında yer aldı

Ege Endüstri, en çok ihracat yapan otomotiv firmaları arasında yer aldı

Bayraktar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ege Endüstri, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından açıklanan 2018 yılında otomotiv endüstrisinin en çok ihracat yapan 50 sanayi kuruluşu arasında yer aldı. Şirket, otomotiv ana ve yan sanayiinin ortak olarak yer aldığı söz konusu sıralamada 48’inci sırada yer aldı.


Ege Endüstri’nin, 1974 yılında kurulduğunu ve iki ayrı üretim tesisiyle İzmir’de faaliyet gösterdiğini aktaran firma yetkilileri, “Şirket; otomotiv sektörü için dingil ve dingil parçaları, diferansiyel kovanları, komple arka dingiller, ilave dingiller ve treyler dingilleri, kendinden yönlendirilebilir ilâve dingil, ön dingiller ve diğer dingil komponentlerini geliştirerek üretiyor. Ege Endüstri, başarılı Ar-Ge çalışmaları, teknoloji ve insan kaynağı yatırımları, yüksek üretim kapasite kullanımı ile sektördeki yerini kararlı bir şekilde güçlendiriyor” diye konuştular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER