Türkiye'de ilk Samsun'da yapılıyor

Samsun'un Canik ilçesi Gürgenyatak mevkisinde yapımına başlanan, Türkiye'de ilk devlet destekli Orman Okulunda sona yaklaşıldı. Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü ile yaklaşık iki ay önce yapımına başlanan Canik Orman Okulu açılışa hazırlanıyor.

Türkiye'de ilk Samsun'da yapılıyor

Samsun'un Canik ilçesinde hayırsever iş adamı Sezai Erol'un yapımını üstlendiği Orman Okulu nda sıfır atık, çevre bilgisi, biyomimikri, oryantiring, ekolojik okuryazarlık, küresel iklim değişikliği, okçuluk, tarım eğitimi, hayvan bakım ve besleme, koleksiyonculuk, sportif tırmanış gibi modüller üzerinden temel derslerin eğitimi verilecek.

Çocukların doğal öğrenme teknikleriyle bilim, sanat ve matematik öğrenip sosyal yaşam becerilerini geliştireceği Orman Okulunda eğitimler interaktif bir ortamda verilerek çocukların doğa ve sorunlarına karşı duyarlılık, doğa ile ilgili sorunları tanımlama, araştırma, çözme, doğanın işleyişi hakkında bilgi sahibi olma ve uygulamalı kişisel gelişim konularında yetkin olmaları sağlanacak.

Türkiye'de ilk devlet destekli Orman Okulu olma özelliğini taşıyan proje alanında sona yaklaşılıyor.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER