Eğitim Seviyesi Arttıkça Çevre Kirliliğide Artıyor

Bakan Selçuk: Eğitim, sosyal hayatın bir parçası haline geldi.

Eğitim Seviyesi Arttıkça Çevre Kirliliğide Artıyor

TÖZOK’un düzenlediği konferansta konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, eğitim seviyesi arttıkça obezite, açlığın ve çevre kirliliğinin arttığını söyledi. Bakan Selçuk, “Eğitim eğer etik bir değere sahip olmazsa insana, insanlığa zara veren bir kurum haline dönüşebilir” dedi.

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin (TÖZOK)düzenlediği ‘Avrupa’da Özel Okulların Geleceği ve Öğrenci Katılımı’ konferansının açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, eğitim seviyesi arttıkça obezite, açlığın ve çevre kirliliğinin arttığını söyledi. “Bu bizim çok temel soruları kendimize sormamız gerektiğini gösteriyor” diyen Bakan Selçuk, şunları söyledi:
“Eğitim bizim kendi başımıza değil, insanlar olarak birlikte yaptığımız bir iş. Farklı ülkelerden farklı bakış açılarını burada görüyor olmak çok değerli. Ayrıca kişisel olarak ve MEB olarak değer verdiğimiz TÖZOK bu tür faaliyetleri her yaptığında da katkı sağlamaktan büyük bir zevk duyuyoruz. Şimdiye kadar dünyadaki eğitim sisteminin nereye gittiği, nasıl bir yolculuk içerisinde olduğu çok tartışıldı. Felsefeciler, sosyologlar tartıştı. Bugün eğitim sisteminin nereye gittiği sorusu eskisinden çok daha büyük önem kazanıyor. Çünkü eğitim artık kendi kavramsal çerçevesinde kalmayıp, bilimin, endüstrinin, sosyal hayatın bir parçası haline geldi. Çok ilginçtir ki eğitim seviyesi dünyada arttıkça, dünyadaki obezite ve açlık aynı anda artıyor. İlginçtir ki eğitim seviyesi yükseldikçe çevre kirliliği daha fazla artıyor. Bu bizim çok temel soruları kendimize sormamız gerektiğini gösteriyor. Eğitim eğer etik bir değere sahip olmazsa insana, insanlığa zara veren bir kurum haline dönüşebilir.

Eğitim süreçleri okullarda yeniden ele alınmak zorunda. Araçların amaçların önüne geçtiği bir eğitim anlayışından söz ediyoruz. Yöntemler, teknikler, uygulamalar eğitimin amacının yerine geçmiş amaç haline gelmiş. Amaçlar ve araçlar yer değiştirmiş gibi. Çocuğun bakış açısıyla baktığımızda kendi perspektifimizdeki sapmayı düzeltebiliriz. İşin sağlamasını yapmak için çocuklarımıza bakmak durumundayız. Bu toplantı bu açıdan çok önemli. 13 ülkeden katılan temsilciler var. Ülkelerin kendi politikalarını sürdürürken bunu dikkate alması çok önemli.”

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2019, 20:36

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER