WWF dünyayı büyük bir su sıkıntısının beklediğini açıkladı

Sera gazları nedeniyle yaşanan iklim değişikliğinden dolayı Doğal Hayatı Koruma Örgütü (WWF), dünyayı büyük bir su sıkıntısının beklediğini açıkladı.

WWF dünyayı büyük bir su sıkıntısının beklediğini açıkladı

Atmosfere salınan sera gazları nedeniyle küresel ısınma artıyor. Kara, deniz ve havada ölçülen sıcaklıklar her yıl daha da artıyor. Doğal Hayatı Koruma Örgütü (WWF) bu konuda yeni bir uyarıda bulunarak iklim değişikliği nedeniyle dünyayı büyük bir su sıkıntısının beklediğini duyurdu.

Açıklamaya göre dünya nüfusunun önemli bir kısmı gelecekte sel ve susuzluk nedeniyle derinden etkilenecek. Su bulabilenler ise kötü su ile idare etmek zorunda kalacak. Öyle ki 2050 yılından dünya nüfusunun yarısı, hayatlarını ancak suyun bol olduğu bölgelerde yaşayarak hayatta kalabilecek.

LİSTEDE İSTANBUL DA VAR

WWF, gelecekte su sorunundan yoğun olarak etkilenecek bölgeler arasında Güney Asya, Ortadoğu, Güney Amerika ve Afrika'nın yanı sıra  Pekin, İstanbul ve Rio de Janeiro gibi kalabalık metropollerin de adını saydı.

"AĞIR BEDEL ÖDEYECEĞİZ"

Araştırmayla ilgili bilgi veren WWF Uluslararası Su Kaynakları Danışmanı Theresa Schiller, "Yeni analizler ve değişiklikler yapmazsak ağır bir bedel ödeyeceğimiz görülüyor. Şehirlerde daha az su tüketme olasılığı daha yüksek olacak." ifadelerini kullandı.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER