Ölçümlere göre ; en kötüsü Stuttgart

Almanya’da Federal Çevre Dairesi’nin yaptığı açıklamaya göre, yetkililer hava kirliliğiyle mücadelede doğru yolda ancak yapılan tüm çabalara rağmen hedeflenen seviyeye ulaşılamadı.

Ölçümlere göre ; en kötüsü Stuttgart

HAVA kirliliğine yol açan azot dioksit oranının belirlenen sınırın üzerinde çıktığı şehir sayısının bir önceki yıla göre azaldığını duyuran Federal Çevre Dairesi, ancak bu rakamın hâlâ çok yüksek olduğunu belirtti. Federal Çevre Dairesi’nin verilerine göre Avrupa Birliği’nin (AB) insan sağlığı için belirlediği sınırın üzerinde olan şehir sayısı 57. Bu sayı 2017’de 65 olarak açıklanmıştı. Federal Çevre Dairesi Başkanı Maria Krautzberger, “Hava kirliliğiyle etkili biçimde mücadele etmek ve metreküp başına yıllık ortalama 40 mikrogram olan AB sınırının altında kalması için dizel motorlu araçların donanımını hızlı bir şekilde güçlendirmek gerekir” dedi.

BERLİN ‘HIZ’I DÜŞÜRMÜŞTÜ
Ölçümlerde alınan sonuçlara göre ülkenin en kirli şehri ise Stuttgart olarak belirlendi. Stuttgart’ta azot dioksit oranı 71 mikrogram çıktı. Stuttgart’ı 67 mikrogramla Darmstadt ve 66 mikrogramla Münih izliyor. 57 şehir arasında hava kirliliği çok yüksek olanların sayısı 15. Almanya'da geçen yıl alınan kararla Hamburg, Stuttgart ve Darmstadt gibi bazı kentlerde dizel motorlu araçların kimi sokak ve caddelere girmesi yasaklanmıştı. Uygulamayı başka şehirler de hayata geçirmek için hâlâ tartışıyor. Berlin gibi birçok büyük kentte ise hava kirliliğiyle mücadele etmek için sokak ve caddelerde hız sınırlaması uygulanıyor. 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 00:18

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER