Londra’daki Yokoluş İsyancıları kendilerini Parlamento binasına uhuladı

Londra'daki iklim aktivistleri kendilerini parlamento binasının girişine uhuyla yapıştırarak meclisin İklim ve Ekolojik Acil Durum Yasa Önergesi'ni erteleme kararı almasına tepki gösterdi. Aktivistler gözaltına alındı. Cardiff'teki eylemciler ise BBC girişlerini kapadı.

Londra’daki Yokoluş İsyancıları kendilerini Parlamento binasına uhuladı

Hükümetlerden iklim krizi konusunda etkili ve hızlı adımlar bekleyen Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion) aktivistleri eylül isyanının üçüncü gününde kendilerini Londra‘daki parlamento girişine uhuyla yapıştırdı.

Meclisin İklim ve Ekolojik Acil Durum Yasa Önergesi’ni erteleme kararı almasına tepki gösteren iklim aktivistleri “Eğer siyasetçiler bu krizi ciddiye almayacaksa o zaman onların daha fazla zarar vermesini biz engellemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 10 kişinin gerçekleştirdiği eyleme polis kısa sürede müdahale etti. Eylemde yer alan iklim aktivistleri gözaltına alındı.

Galler’de BBC girişi kapatıldı

Öte yandan Galler’in başkenti Cardiff‘te yer alan göstericiler ise BBC önünde eyleme çıktı. Binanın girişlerini kapatan eylemciler müzik ve dans eşliğinde medya kuruluşunun iklim krizinin ciddiyetine yönelik haber vermemesini eleştirdi.

Eylemciler BBC’den iklim krizi hakkında yanıltıcı olmayan ve güvenilir bilgiler içeren haberler yapmasını, aktivistlerin eylemlerini görmezden gelmemesini talep ediyor.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER