Jaguar Land Rover için 118 milyon dolar ceza!

Jaguar Land Rover, AB'nin belirlediği CO2 emisyon rakamlarına uymadığı gerekçesi ile 118 milyon dolarlık bir ceza ödeyecek.

Jaguar Land Rover için 118 milyon dolar ceza!

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği Senatosu'nu yeni emisyon kuralları ile zorluyor. Bu kurallar içerisinde, 2030 yılında araçların, emisyon verilerini yüzde 50 oranında düşürmesi de var.

Ancak otomobil üreticileri henüz bu değerleri düşürmek için henüz hazır olmadığından AB'nin kararlarına oldukça tepkili.

Geçtiğimiz günlerde "emisyon verilerini düzenleyeceği" gerekçesi ile iki kilit hibrit modelinin satışlarını durduran Land Rover, AB'nin belirlediği CO2 emisyon rakamlarına uymadığı gerekçesi ile 118 milyon dolarlık bir ceza ödeyecek.

AB'nin çevre ve iklim kirliliğini önlemek amacıyla koyduğu kurallara göre üreticiler bu yıl yeni araçlarında ortalama 95 g/km'lik bir emisyon rakamı yakalamak zorunda. Ancak bu rakam üreticiden üreticiye değişiyor.

"ÜZGÜNÜZ"

Jaguar Land Rover'ın finans patronu Adrian Mardell: "2020 yılı kurallarına uymadığımız için üzgünüz. Fakat elimizden gelenin en iyisini yaptık." ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİLERDEN AB'YE TEPKİ

Halihazırda bulunan yüzde 35'lik emisyon kısma zorunluluğu üreticilerin elini zorlarken, bu oranın yüzde 50'ye yükselmesi, Avrupa'da bulunan tüm markaları tehlikeye sokabilir.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER