İngiltere'de bir okul Greta Thunberg'in heykelini dikti

İngiltere'deki Winchester Üniversitesi, iklim aktivisti olarak bilinen Greta Thunberg'in heykelinin yaptırdı, okulun öğrencileri ise israf yapıldığı gerekçesiyle okul yönetimine tepki gösterdi.

İngiltere'de bir okul Greta Thunberg'in heykelini dikti

Ülkenin önemli okullarından biri olan Winchester Üniversitesi'nin öğrencileri, 24 bin sterline (33 bin dolar) yapılan heykelden rahatsız olduklarını farklı mecralarda ve okul içerisinde yaptıkları protestolarla dile getirdiler. 

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ 

Öğrenci gruplarını temsil eden farklı birlikler 'Greta'ya saygı duyduklarını ama heykel yapılmasının doğru olmaığını' dil getirdi; Üniversitenin öğrencilerin itiyaç ve talepleri varken bütçenin bu tür gereksiz işlerde harcanmasını doğru bulmadıklarını duyurdular. 

OKUL YÖNETİMİ ÖĞRENCİLERDEN PARA ALMADIKLARINI İDDİA ETTİ 

Okul yetkilileri ise yapılan bu heykelin 18 yaşındaki Thunberg'in ilk gerçek boyutlu bronz heykeli olduğunu ve 'ilham verici bir figür' olarak niteledikleri genç kızın, 'üniversitenin sürdürülebilirlik ve toplumsal adalet çabalarının bir sembolü' olduğunu savundu. Heykeli yapmaya 2019 yılına karar verildiğini de duyuran üniversite, heykel için ayrılan bütçenin yerleşkede yeni açılan West Downs Merkezi projesi kapsamında kendilerine verildiğinin, dolayısıyla bu bina dışında bir şeye harcama izni olmadığının, öğrenci kaynaklarından heykel için para aktarımı da yapılmadığının altını çizdi. 

GRETA TUNBERG NE YAPMIŞTI ? 

Birleşmiş Milletler İklim zirvesi'nde COP24’te iklim değişikliğiyle ilgili hafızalara kazınan çıkışıyla tanıdığımız Greta Thunberg, politikacılara şöyle söylenmişti: ‘Eğer böyle davranmaya devam ederseniz başarısız olacaksınız. Eğer başarısız olursanız da insanlık tarihinin en kötüleri olarak anılacaksınız.’ Greta Thunberg'in annesi ve babası da kendisi gibi aktivis olup 2003 yılında İsveçte dünyaya gelmişti. Greta Thunberg henüz kendisini resmeden bu heykelle ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER