Hollywood yıldızları balinalar için Putin'e mektup yazdı

Hollywood yıldızları balinalar için Putin'e mektup yazdı

Oscar ödüllü ABD'li ünlü aktör Leonardo DiCaprio, Rusya'nın Nahodka kentinde insanlık dışı koşullarda tutulan orka ve beyaz balinaların serbest bırakılmasına yönelik imza kampanyasına destek verilmesi için Facebook hesabından çağrı yaptı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da balinaların en kısa zamanda serbest bırakılmasını umduğunu ifade etti.

Pamela Anderson'dan sonra Leonardo DiCaprio da Rusya'nın Nahodka kentinde tutulan orka ve beyaz balinaların serbest bırakılması için harekete geçti. Change.Org sitesindeki imza kampanyasına katılan DiCaprio, Facebook hesabı üzerinden kampanyaya destek verilmesi için çağrıda bulundu.

Hayvan hakları savunucusu Pamela Anderson konuyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin'e açık bir mektup yazdığını açıkladı.

Anderson mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Nahodka'da tutsak haldeki 11 orka ve 87 beyaz balina için tarafınıza yazıyorum. Rusya hükümetine bu balinaların satışını durdurmaya yönelik attığı önemli adımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Yayınlanan belgeden anladığım kadarıyla bu harika hayvanların doğaya, Rusya'nın Uzak Doğu Bölgesi'ndeki sulara bırakılması için hükümet tarafından ilk adımlar atıldı. Bunun duyduğuma çok mutluyum. Orka ve beyaz balinaların doğaya salınmasına yönelik nihai kararın da henüz alınmadığını anlıyor ve saygılarımla sizden bu yönde bir talimat vererek konuyu çözmenizi talep ediyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER