Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 400 kişi hayatını kaybetti!

Hindistan'da son 4 ayda 400 kişinin yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetmesi yetkilileri harekete geçirdi. Konuya ilişkin yapılan araştırmaya göre, artan yıldırımların arkasındaki temel neden, iklim değişikliğinin ortaya çıkardığı yükselen sıcaklar.

Hindistan'da  yıldırım düşmesi sonucu 400 kişi  hayatını kaybetti!

Hindistan'da mart sonundan bu yana 400'ün üzerinde kişinin ölümüne yol açan yıldırımların bu denli artmasının temel nedeninin iklim değişikliği olduğu bildirildi.

Afet Yönetimi Bakanlığı yaptığı açıklamada, hava uzmanları, bilim adamları ve yetkililerden konuyla ilgili bilgi alındığı belirtilerek, artan yıldırımların arkasındaki temel nedenin iklim değişikliğinin ortaya çıkardığı yükselen sıcaklar olduğu kaydedildi..

Felaketin yaşandığı Bihar ve Uttar Pradeşe eyaletlerinin yetkilileri, bu yıl henüz sezonun başındayken yıldırım isabet etmesi dolayısıyla ölenlerin sayısının yıllık ortalamayı aştığını vurguladı...

Olası yıldırımlar konusunda halkı daha önceden uyarması için mobil telefon uygulaması geliştirilse de, çok sayıda çiftçinin akıllı telefonu bulunmuyor.

Bihar ve Uttar Pradeş eyaletlerinde mart sonundan bu yana aralarında çiftçi, işçi ve çobanların bulunduğu 400'ü aşkın kişi yıldırımlar dolayısıyla hayatını kaybetti.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER