Göktaşı "1998 OR2" dünyayı teğet geçti

Koronavirüs salgınıyla boğuşan dünyada bir felaketin daha kıyısından dönüldü. Uzayın en tehlikeli göktaşı "1998 OR2"nin dünyayı teğet geçtiği belirtildi. İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından görüntülenen gök taşı çarpmaya ramak kala yönü değiştirdi.

Göktaşı "1998 OR2" dünyayı teğet geçti

Geçtiğimiz dönemde Dünya'ya çarpma ihtimalinin olduğunu açıklanan 1998 OR2 şu ana kadar bilinen en tehlikeli göktaşı konumundaydı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA çalışanları göktaşının gezegenimize çarpma ihtimali olmadığını açıklamıştı.Göktaşı dünyanın 6.4 milyon kilometre yakınından geçip uzay boşluğundaki rotasına devam etti.

Güneş Sistemi'ndeki dev göktaşının Dünya'nın yakınından geçişi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezinin Çanakkale'deki İST60 ve Beyazıt Yerleşkesi'ndeki İST40 teleskoplarıyla görüntülenerek kayıt altına alındı.Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uyduları kutup bölgesinde bulunan Eagle Adası'nda yaşanan değişimi uydu fotoğrafları ile gözler önüne serdi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER