Eyleme katılan Joker gözaltına alındı!

Son olarak Joker filminde rol alan Joaquin Phoenix, Jane Fonda'nın iklim değişikliği protestosunda gözaltına alındı.

Eyleme katılan Joker gözaltına alındı!

Senenin en çok konuşulan yapımlarından Joker'deki performansıyla beğenilen Joaquin Phoenix, Washington'da düzenlenen iklim değişikliği eylemine katıldı

ABD'li oyuncu Joaquin Phoenix, efsane aktris Jane Fonda'nın haftalık olarak düzenlediği iklim protestosunda gözaltına alındı. Aynı eylemde 79 yaşındaki ABD'li oyuncu Martin Sheen ise tutuklandı. Eylemleri organize eden oluşum Fire Drill Fridays'in sözcüsü, cuma günü yaptığı açıklamada iki oyuncunun gözaltına alınan 147 kişi arasında olduğunu doğruladı. Kısa süre önce Altın Küre Ödül Töreni'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan Phoenix, gözaltına alınmadan hemen önce yaptığı konuşmasında, et ile süt ve süt ürünleri endüstrisine hedef aldı. Et ve süt ürünleri endüstrisinin, iklim değişikliğindeki üçüncü en büyük nedeni olduğunu belirten Phoenix, bunun çoğu zaman çevre hareketi konusunda konuşulmadığını savunarak vegan olma çağrısında bulundu.

İklim ve hayvan hakları protestolarında sık sık ön saflarda yer alan Phoenix, "Bence bazen iklim değişikliğine karşı verdiğimiz mücadelede neler yapabileceğimizi merak ediyoruz. Bugün, şimdi ve yarın yapabileceğimiz bir şey var. Ne tükettiğimizi tercih edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Jane Fonda ekimden bu yana her cuma iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Kongre binası civarında protesto gösterisi düzenliyor. Fonda'nın kendisi de protesto gösterileri sırasında 5 kez gözaltına alınmıştı.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER