Elektirikli uçak üretimi için niyet mektubu imzalandı

Finlandiya’nın ulusal havayolu şirketi Finnair, sürdürülebilirlik projeleri kapsamında yakın gelecekte elektirikli uçak üretmeyi planlayan Heart Aerospace’le niyet mektubu imzaladı.

Elektirikli uçak üretimi için niyet mektubu imzalandı

Finnair ve Heart Aerospace 19 koltuklu elektrikli uçak üretme projesi için niyet mektubu imzaladı. Anlaşma kapsamında Finnair gelecekte 20 adet elektirikli uçağı filosuna katabilecek.

Finnair’in kısa rotalarda kullanmayı düşündüğü ES-19 model uçak 400 km (250 mil) menzile sahip olacak ve 76 metreye kadar olan kısa pistlere rahatlıkla iniş yapabilecek.

Finnair’in Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Anne Larilahti, “Şirketimiz, elektrikli uçakların geleceğin en önemli hava araçalarından olacağına inanıyor. İklim değişikliğinin giderek daha fazla hakim olacağı bir çağda, özellikle kısa rotalarda sürdürülebilir havacılığın teşvik edilmesini destekliyoruz.  Karbonsuz uçuşu mümkün kılan yeni teknolojilerin geliştirilmesine ve uygulanmasına aktif olarak dahil olmak istiyoruz. Havacılığın sosyal ve ekonomik faydalarının devam edebilmesi için iklim sorununu çözmek çok önemli. Önlemlerin çoğu, devam eden sürdürülebilirlik çalışmamızda kilit rol oynayan ortaklarla birlikte endüstriler arasında işbirliğini gerektiriyor” açıklamasında bulundu.

ES-19, İsveçli üretici Heart Aerospace’in ilk elektrikli uçağıdır. Dört elektrik motoruyla çalışacağı söylenen uçak, T şeklinde bir kuyruğa sahip ve 463 km hıza ulaşabilecek.

Heart Aerospace’in uçağı 2026 yılında sertifikalandırılması planlanıyor.

(Haber Aero)

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER